• Hívjon: +36 70 363 2726
  • E-mail : info@liza-vendeghaz.hu

Látnivalók

 

Aqualand Termálfürdő, Ráckeve

Az Aqualand területén található, 1040m mélységből feltörő 52 c-os gyógyhatású termálvízet az ANTSZ keretében működő Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság főigazgatója - tekintve, hogy hőmérséklete a meghatározott 30c fokot és ionösszetétele az 1000 mg/liter határértéket meghaladja - termális ásványvízzé, a 2007. év folyamán lezajlott hosszú kutatómunka és laboratóriumi vizsgálatok alapján 2007. december 06-án gyógyvízzé nyílvánította.
A ráckevei gyógyvíz a nátrium magas hidrogénkarbonát tartalma, hőfoka miatt mozgásszervi problémák esetén nyújt segítséget. 

 

Bővebb információ a termálfürdőről >>

 

 

Csónakos piac Ráckeve

Szerdán és szombaton látogasson ki a ráckevei Csónakos Piacra.

 

A település belvárosának kellős közepén, a Duna- korzón lelünk rá a piacra. A szinte észrevétlenül szabályzott piaci terület mindenki megelégedésére működik: a környék Őstermelőinek termet értékesíti helyet. Emellett sok más hasznos termék és jó pár bóvli is gazdára talál itt. 


A településen a középkor óta folyamatosan tartanak piacokat vásárokat. 


A mai piac egyik csábereje a gasztronómia. Ahol sok ember megfordul, ott megjelenik az éhes és kiváncsi embereket hívogató kínálat is. E két napon, szerdán és szombaton, akár kora reggelire, de tízóraira és ebédre is be lehet ide térni. Ha már választottunk a sokféle finomság közül, helyben el is fogyaszthatjuk.

 

 

Nagyboldogasszony Szerb Ortodox templom, Ráckeve

Magyarország egyetlen gótikus stílusú szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. Két oldal kápolnája, a Szent János-, illetve a Kozma és Damján-kápolna a XVI. század elejének alkotása.
A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. Két oldal kápolnája, a Szent János-, illetve a Kozma és Damján-kápolna a XVI. század elejének alkotása. 

 

Bővebb információ a templomról >>

 

 

 

Tűztorony kilátó, Ráckeve

1901-ben épült a középkori régi városháza helyén a szecessziós stílusú tornyos, új városháza. Épületében a Városi Bíróság és a Gyermekkönyvtár működik.
2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó.A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát. Tiszta időben tökéletesen láthatók a budai hegyek, Százhalombatta és Ercsi tornyai, de akár a Velencei-dombság is, az itt élők pedig felülről is megkereshetik saját házukat, közvetlen lakókörnyezetüket.A téli időjárási viszonyokra tekintettel a kilátó szezonálisan április elejétől - október második hétvégéjéig tart nyitva.

 

Bővebb információ >>

 

 

Savoyai Kastély, Ráckeve

A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján.
Alaprajza a francia Vauy-le Vicomte-i kastélyra, míg az épület maga a bécsi Rennwegen álló Belveder palotára hasonlít. Homlokzati részletei olasz hatást tükröznek. Az épület hangulatos belső udvart zár közre. A herceg halála után (1736) a birtok a koronára szállt.

A kastély a XIX. században elvesztette funkcióját; volt raktár, magtár és az 1960-as években az összedőlés fenyegette. Az 1970-es években megkezdett helyreállítás korabeli tervrajzok híján analógiákra és a megmaradt elemekre támaszkodott.

Az épület jelenleg kastélyszállóként üzemel. A reprezentatív belső térben konferenciákat, rendezvényeket tartanak. A kastély zárt udvara egész évben kedvelt helyszíne különböző fogadásoknak.

 

Bővebb információk >>

 

 

Ráckevei Hajómalom

Lakossági kezdeményezésre, a ráckevei vízimolnárság hagyományainak felélesztésére, a jelképünk volt és lehetne gondolat mentén éledt fel ismét a ráckeveiek kedve a valaha volt vízimalom újbóli megépítésére. Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát Ráckevén tekinthetik meg.

 

Bővebb információk >>

 

 

KORAX Lovasklub, Ráckeve

A tágas legelők mellett 50x75m-es nyitott, és 30x65m-es fedeles lovarda és körkarám is rendelkezésre áll. A Duna és az ártéri erdők, gátak, kitűnő terep a lovaglási lehetőségek biztosítására.
Szolgáltatások: lovas oktatás, díjugratás, versenyrendezés, terep és túralovaglás, kocsikázás, lovak betanítása, belovaglás, bértartás.

 

Bővebb információk >>

 

 

Csöni Étterem, Ráckeve

Ráckeve Duna partjához közel, a városközpontban, kellemes környezetben található a családi vállalkozásként működő Csöni étterem.Éttermünket 1995. év végén nyitottuk meg. Nevét tulajdonosának labdarúgó becenevéről kapta. Az étterem belső hangulata és berendezése a mai kornak megfelelően van kialakítva.Légkondicionált, füstmentes környezetben várjuk vendégeinket az év minden napján.
A térség egyik legimpozánsabb,és gasztronómiailag legszínvonalasabb étterme,mely 2013 tavaszán új arculatot kapott.Étlapunkon kész étel kompozíciókat,kiváló borokat és pálinkákat kínálunk,mindezt XXI.sz-i színvonalon,ám mégis vidéki árszínvonalon.Várjuk Önt is szeretettel az év minden napján!

 

Bővebb információk >>

 

 

 

 

 

 

 

Hirlevél feliratkozás

Adja meg e-mail címét, és értesítést küldönk aktuális programjainkról, akcióinkról.